Info
Veenendaal | Gepubliceerd op: 21 mei 2015
Pitch
Flitsmeister vergroot de veiligheid van weginspecteurs en automobilisten http://pr.co/p/0026so
Samenvatting
In samenwerking met Sireneradar gaat Flitsmeister haar gebruikers alarmeren voor stilstaande Rijkswaterstaat voertuigen. Samen met Sireneradar waarschuwt Flitsmeister haar gebruikers ook al voor naderende ambulances.
Details

In samenwerking met Sireneradar gaat Flitsmeister haar gebruikers alarmeren voor stilstaande Rijkswaterstaat voertuigen. Samen met Sireneradar waarschuwt Flitsmeister haar gebruikers ook al voor naderende ambulances.

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat gaan weggebruikers via Flitsmeister in hun voertuig waarschuwen voor incidenten op de snelweg. Het gaat om een proof of concept die de veiligheid van weginspecteurs en weggebruikers moet vergroten. De proef vindt plaats in de regio “Groot Flevoland”, zijnde Flevoland, westelijk Overijssel (A1 (knp. Muiderberg – knp. Hoevelaken), A6, A27 (knp Eemnes – Almere), N50 (Knp. Hattemerbroek – knp. Emmeloord) en A28 (knp Hoevelaken - Hattemerbroek).

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat beveiligen met hun bekende gele pick-ups ongevallen en pechgevallen op de snelwegen. Te vaak worden hun voertuigen aangereden. Rijkswaterstaat neemt daarom opnieuw een maatregel om weggebruikers te attenderen op afzettingen.

Het systeem werkt als volgt: weginspecteurs plaatsen hun voertuig diagonaal over een rijstrook om een incident te beveiligen, vervolgens verzenden ze door een druk op een knop via het mobiele telefoonnetwerk locatiegegevens (GPS-coördinaten).

Er doen tien weginspecteurs mee aan het experiment, dat drie maanden duurt. Daarna wordt bekeken of het daadwerkelijk heeft bijgedragen aan de veiligheid van de weginspecteurs en weggebruikers. Op basis van die bevindingen wordt een besluit genomen over verdere uitrol.


Citaten
Het is een mooie stap dat we opnieuw een steen bij kunnen dragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid in Nederland. Nadat we eerder al gestart zijn met het alarmeren voor naderende ambulances kunnen we onze gebruikers nu ook waarschuwen voor stilstaande Rijkswaterstaat voertuigen. Het gaan nu nog om een testfase maar ik ben er van overtuigd dat het effect positief zal zijn. Een landelijke uitrol zal voor zowel de weginspecteur als de automobilist de veiligheid op de Nederlandse wegen vergroten.

— Jorn de Vries - Flitsmeister
‘De snelheid en flexibiliteit waarmee Flitsmeister schakelt om initiatieven waarmee de veiligheid van professionals én hun gebruikers in hun platform te integreren, is een voorbeeld voor de markt. Flister, het systeem van Sireneradar, levert content die zo snel én accuraat mogelijk bij weggebruikers moet worden gebracht. Al enige jaren werken wij hiervoor graag samen met Flitsmeister.’

— Toine van Buul - Sireneradar