Flitsmeister gaat ook waarschuwen voor Rijkswaterstaat voertuigen

Veiligheid van weginspecteur en weggebruikers wordt verder vergroot

21 MEI 2015, VEENENDAAL
Samenvatting
In samenwerking met Sireneradar gaat Flitsmeister haar gebruikers alarmeren voor stilstaande Rijkswaterstaat voertuigen. Samen met Sireneradar waarschuwt Flitsmeister haar gebruikers ook al voor naderende ambulances.

In samenwerking met Sireneradar gaat Flitsmeister haar gebruikers alarmeren voor stilstaande Rijkswaterstaat voertuigen. Samen met Sireneradar waarschuwt Flitsmeister haar gebruikers ook al voor naderende ambulances.

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat gaan weggebruikers via Flitsmeister in hun voertuig waarschuwen voor incidenten op de snelweg. Het gaat om een proof of concept die de veiligheid van weginspecteurs en weggebruikers moet vergroten. De proef vindt plaats in de regio “Groot Flevoland”, zijnde Flevoland, westelijk Overijssel (A1 (knp. Muiderberg – knp. Hoevelaken), A6, A27 (knp Eemnes – Almere), N50 (Knp. Hattemerbroek – knp. Emmeloord) en A28 (knp Hoevelaken - Hattemerbroek).

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat beveiligen met hun bekende gele pick-ups ongevallen en pechgevallen op de snelwegen. Te vaak worden hun voertuigen aangereden. Rijkswaterstaat neemt daarom opnieuw een maatregel om weggebruikers te attenderen op afzettingen.

Het systeem werkt als volgt: weginspecteurs plaatsen hun voertuig diagonaal over een rijstrook om een incident te beveiligen, vervolgens verzenden ze door een druk op een knop via het mobiele telefoonnetwerk locatiegegevens (GPS-coördinaten).

Er doen tien weginspecteurs mee aan het experiment, dat drie maanden duurt. Daarna wordt bekeken of het daadwerkelijk heeft bijgedragen aan de veiligheid van de weginspecteurs en weggebruikers. Op basis van die bevindingen wordt een besluit genomen over verdere uitrol.


Citaten
"Het is een mooie stap dat we opnieuw een steen bij kunnen dragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid in Nederland. Nadat we eerder al gestart zijn met het alarmeren voor naderende ambulances kunnen we onze gebruikers nu ook waarschuwen voor stilstaande Rijkswaterstaat voertuigen. Het gaan nu nog om een testfase maar ik ben er van overtuigd dat het effect positief zal zijn. Een landelijke uitrol zal voor zowel de weginspecteur als de automobilist de veiligheid op de Nederlandse wegen vergroten." Jorn de Vries - Flitsmeister
"‘De snelheid en flexibiliteit waarmee Flitsmeister schakelt om initiatieven waarmee de veiligheid van professionals én hun gebruikers in hun platform te integreren, is een voorbeeld voor de markt. Flister, het systeem van Sireneradar, levert content die zo snel én accuraat mogelijk bij weggebruikers moet worden gebracht. Al enige jaren werken wij hiervoor graag samen met Flitsmeister.’" Toine van Buul - Sireneradar
Contactpersonen
Over Flitsmeister

Met meer dan 850.000 actieve gebruikers is Flitsmeister de allergrootste real-time verkeersinformatie app van Nederland. Door Flitsmeister te gebruiken voorkom je onnodige boetes, rijd je veiliger en vermijd je files op je route.

Onze apps informeren je over de locaties of lengtes van files, wegafsluitingen, verkeersmeldingen, ongelukken, mobiele flitsers, flitspalen en trajectcontroles die alleen voor jou belangrijk zijn. Rij veiliger door voortijdig een signaal te krijgen en bespaar door op de hoogte te zijn van allerlei verkeersmeldingen.

Flitsmeister heeft een hechte community van vele gebruikers op alle mobiele platformen. Deze community zorgt ervoor dat flitsers worden aan- en afgemeld waardoor we de beschikking hebben over de meest accurate informatie over het Nederlandse wegennet. Daarnaast werken we samen met de Be-Mobile waardoor Flitsmeister over de meest nauwkeurige verkeersinformatie van Nederland beschikt.

Flitsmeister is het second screen voor in je auto en is beschikbaar op iOS, Android, Windows Phone en onze (mobiele) website.

berichten